Chi Neng Qigong voor rug nek en schouders

Aanbod

CHI NENG QIGONG VOOR RUG, NEK EN SCHOUDERS

Het soepel maken van de nek en de ruggengraat is belangrijk, Een soepele rug zorgt voor een toename van de voorraad basis Qi (levensenergie). De oefeningen zorgen niet alleen voor een soepele en sterke rug maar werken ook in de op het centrale zenuwstelsel dat zich in de ruggengraat bevindt. Omdat het centrale zenuwstelsel verbonden is met alle organen in ons lichaam kan ook de werking van organen verbeteren. Het trainen van je rug kan zo je algehele gezondheid verbeteren. Overigens onderkennen niet alleen de Chinezen het belang van de rug. Ook in onze taal gebruiken we het gezegde "geen ruggengraat hebben" als duiding voor krachteloosheid

Over schouders valt ook heel wat te zeggen. "Het zijn sterke schouders die weelde kunnen dragen" en "teveel op je schouders nemen" zijn spreekwoorden die aangeven dat schouders in verband worden gebracht met draagkracht. Schouders zijn vaak ook het eerste deel in ons lichaam waar spanning voelbaar is en zich vast zet (de opgetrokken schouders).

In deze thematraining van een ochtend gaan we aan de slag met oefeningen uit Chi Neng Qigong voor nek, rug en schouders en krijg je tips hoe je hier thuis mee kunt oefenen.

Waar: Het Vlinderhuys, Barchman Wuytierslaan 51 in Amersfoort
Hoe laat: 9.30 tot 12.30 uur
Prijs: € 40,00

Zin om mee te doen? Kijk in de agenda voor data en inschrijven.

Informatie

Wanneer:
In overleg

Hoe laat:
09.30 - 12.30 uur

Waar:
Het Vlinderhuys,
Barchman Wuytierslaan 51,
3819 AB Amersfoort

Prijs:
€40