Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong

Qigong, de kunst van energie beheersen en inzetten om een beter leven te creëren is al heel oud en een vast onderdeel in de Chinese geneeskunde naast acupunctuur, tuina, kruidenleer en voeding.

Qigong kent veel vormen. Taiji Yuan is de vorm die op dit moment het meest bekend is.  Chi Neng Qigong is een relatief jonge vorm,  ontwikkeld tussen 1970 en 2000. Het kenmerk van Chi Neng Qigong is dat de basis makkelijk te leren is en snel resultaat geeft.  Al na enige weken regelmatig oefenen ga je ervaren dat beoefening je lichaam krachtiger maakt.

Wat Chi Neng Qigong onderscheid van andere Qigong vormen is dat je in de beoefening je aandacht niet alleen richt op het correct uitvoeren van de vorm maar dat je deze naar binnen richt om te observeren wat er beweegt in jou.  Het is deze combinatie van vertragen in beweging en observeren wat er in jou gebeurt die het concentratievermogen groter maakt. Zo creëer je rust in je hoofd. En het is algemeen bekend dat beslissingen die in rust genomen worden een beter resultaat geven. Een stapje terug doen en het geheel overzien en doorvoelen, loont. Dit principe kan je ook heel makkelijk toepassen om in je dagelijks leven helderheid te scheppen in complexe situaties.

    Stel een vraag

    Ben je benieuwd wat Chi Neng Qigong voor jou kan betekenen? Stel hier je vraag, je krijgt zo snel mogelijk antwoord!