Over mij

Over mij

Mijn naam is Ingrid van Steenwijk. Al zo lang ik het me kan herinneren heb ik een passie voor gezondheid en vitaliteit. Ik heb diverse opleidingen op het gebied van gezondheid en bewegen gevolgd en me verdiept in zowel de Westerse als de Oosterse manier van kijken naar gezondheid. En juist door vanuit de combinatie Westers zakelijk en Oosters filosofisch naar het geheel te kijken, word ik steeds weer geïnspireerd om het beste in mezelf en in anderen naar boven te halen.

Mijn eerste ervaring met Chi Neng Qigong was in 2000. Van nature een yangmens zoals Chinezen dat noemen. Gericht op actie, snelheid, ongeduldig en strikt. Ik had niet echt gezondheidsklachten maar net als iedereen had ik het druk en dat uitte zich met enige regelmaat in stevige migraine aanvallen en snel wisselende stemmingen. Toch werd direct geraakt door de kracht van de –in mijn ogen- zeer langzaam uitgevoerde oefeningen.

Wat brengt het mij?

Dat is iets wat ik zelfs na jaren oefening niet in woorden kan vatten. Voor mij is het een manier van leven geworden. Trainen gaat veel verder dan alleen het doen van oefeningen. Meer en meer kom ik erachter dat het gaat om mens zijn in een steeds veranderende wereld. Soms in actie, soms in stilte en altijd zoekend naar de balans van het moment. Waarbij steeds helderder wordt wat het moment nodig heeft.

Deze kennis deel ik graag. Het vertrekpunt in de lessen en workshops is altijd de fysieke oefening. Maar alles wat zich aandient mag er zijn.

    Stel een vraag

    Ben je benieuwd wat Chi Neng Qigong voor jou kan betekenen? Stel hier je vraag, je krijgt zo snel mogelijk antwoord!