Rug-, nek- en schouderspecial

Rug-, nek- en schouderspecial

De oefeningen zorgen niet alleen voor een soepele en sterke rug maar werken ook in de op het centrale zenuwstelsel dat zich in de ruggengraat bevindt. Omdat het centrale zenuwstelsel verbonden is met alle organen in ons lichaam kan ook de werking van organen verbeteren. Het trainen van je rug kan zo je algehele gezondheid verbeteren. Overigens onderkennen niet alleen de Chinezen het belang van de rug. Ook in onze taal gebruiken we het gezegde "geen ruggengraat hebben" als duiding voor krachteloosheid.

Over schouders valt ook heel wat te zeggen. "Het zijn sterke schouders die weelde kunnen dragen" en "teveel op je schouders nemen" zijn spreekwoorden die aangeven dat schouders in verband worden gebracht met draagkracht. Schouders zijn vaak ook het eerste deel in ons lichaam waar spanning voelbaar is en zich vast zet (de opgetrokken schouders).

In deze workshop gaan we aan de slag met oefeningen uit Chi Neng Qigong voor nek, rug en schouders en krijg je tips hoe je hier thuis mee kunt oefenen. Omdat het belangrijk is om te weten waarom je iets doet, vertel ik ik ook iets over de manier waarop de oefeningen inwerken op jouw lichaam. Bij regelmatig oefenen zal je merken dat

• je houding verbetert.
• Rug-, nek- en schouderklachten afnemen
• Hoofdpijnklachten afnemen
• je energieker en meer ontspannen bent.

De workshop kan door iedereen worden gevolgd. Ervaring met Qigong is niet nodig. Heb je specifieke klachten en twijfel je of deze workshop geschikt voor je is, neem dan gerust contact met me op.

Zin om mee te doen? Kijk hier voor data en inschrijven.

INFORMATIE

Praktische informatie

Waar:
ZZP point
Ariane 50
3824 MB Amersfoort

Tijd:
10.00 -13.00 uur

Prijs:
€ 55,00
De prijs is inclusief koffie of thee met iets lekkers en een hand-out