Chi Neng Qigong, de basis

Chi Neng Qigong, de basis

Als mens staan we continue in verbinding met de buitenwereld en wisselen we energie uit. Het belangrijk om je bewust te zijn van de manier waarop je dit doet.  Als we alleen maar energie geven dan heeft dat tot gevolg dat ons eigen energiepeil daalt. Geen probleem als dit een korte periode  is. Maar als je nooit de tijd neemt om op te laden kan dit op langere termijn grote gevolgen hebben voor je gezondheid en welzijn.

Bij Qigong beoefening spreken we niet over energie maar over het cultiveren van Qi. Qi is de bouwsteen van alles wat bestaat. Alles wat bestaat heeft haar eigen Qi,  wisselt Qi uit met de omgeving en vormt tegelijkertijd een eenheid met diezelfde omgeving. Qigong beoefening gaat over bewust worden van de manier waarop deze uitwisseling plaatsvind. De beoefening van Chi Neng Qigong kent een logische opbouw van verschillende levels. Elk level heeft een specifiek doel en kent een serie oefeningen om dit doel te bereiken.

In deze workshop gaan we aan de slag met de verschillende oefeningen van level 1 van Chi Neng Qigong. Het doel van level 1 is je bewust worden van de manier waarop je Qi uitwisselt met de omgeving en daar een balans in vinden.  Maar ook over ervaren hoe  Qi-uitwisseling ervoor kan zorgen dat je zelf krachtiger wordt. En omdat het effect van de oefeningen sterker is als je begrijpt wat je doet, besteden we aandacht aan de theorie van Chi Neng Qigong.

Na de lunch laten we level 1 even los en doen we een paar oefeningen die zich specifiek richten op het soepel en sterk maken van je schouders en rug.   Een soepele rug zorgt voor een toename van de voorraad Qi en dat zorgt er weer voor dat je beter functioneert. Over schouders valt ook heel wat te zeggen. "Het zijn sterke schouders die weelde kunnen dragen" en "teveel op je schouders nemen" zijn spreekwoorden die aangeven dat schouders in verband worden gebracht met draagkracht. Schouders zijn vaak ook het eerste deel in ons lichaam waar spanning voelbaar is en zich vast zet. Na een korte pauze sluiten we de dag af met het herhalen van de oefeningen uit level 1.

De workshop kan door iedereen worden gevolgd ongeacht leeftijd of conditieniveau. Bij Chi Neng Qigong gaat het om ervaren en onderzoeken wat beweging met je doet met in acht nemen van je eigen grenzen. Na het volgen van de workshop ben je in staat om zelf thuis trainen.  Of je kiest ervoor om deel te nemen aan de online-  of groepslessen. Samen trainen is prettig en de kracht van een groep geeft verdieping in de beoefening.

Zin om mee te doen? Kijk hier voor data en inschrijven.

Je kunt deze workshop ook boeken in combinatie met de workshop Chi Neng Qigong, de verdieping. Als je ervoor kiest om beide workshops tegelijk te boeken en betalen, krijg je € 25,00 korting op de cursusprijs. Je betaalt dan
€ 205,00 voor beide workshops in plaats van € 230,00 bij afzonderlijk boeken.

Kies je ervoor om beide workshops samen te boeken? Klik dan hier voor voor data en inschrijven.

 

Praktische informatie

Waar:
Qi-Amersfoort
Amsterdamseweg 43A
3812 RP Amersfoort

Tijd:
10.00 - 16.30 uur

Prijs:
€ 115,00
De prijs is inclusief koffie of thee met iets lekkers, de lunch,  een hand-out  en Qi-magazine.