BASISCURSUS

Basiscursus

In de basiscursus leer je verschillende oefeningen die je helpen om je bewust worden van de manier waarop je energie uitwisselt met de omgeving en daar een balans in vinden.  De oefeningen maken je lichaam sterk en soepel.  Omdat je tijdens het oefenen je aandacht helemaal richt op de beweging komt je geest tot rust en stabiliseren emoties.  Bij regelmatig oefenen zal je al snel merken dat je vitaliteit toeneemt.  En omdat het effect van de oefeningen sterker is als je begrijpt wat je doet, besteden we aandacht aan de theorie van Chi Neng Qigong.

De basiscursus kan door iedereen worden gevolgd ongeacht leeftijd of conditieniveau. Bij Chi Neng Qigong gaat het om ervaren en onderzoeken wat beweging met je doet met in acht nemen van je eigen grenzen. Na het volgen van de workshop ben je in staat om zelf thuis trainen.  Of je kiest ervoor om deel te nemen aan de online-  of groepslessen. Samen trainen is prettig en de kracht van een groep geeft verdieping in de beoefening.

De basiscursus start twee keer per jaar (in januari en september). De cursus bestaan uit 12 lessen die worden  gegeven op donderdag van 19.30 tot 20.45 uur. Het accent in de basiscursus ligt op correct aanleren van de oefeningen. Ook krijg je informatie over de achtergrond en theorie van Chi Neng Qigong. En je krijgt handvatten hoe je de principes kunt toepassen in je dagelijks leven. Aan het eind van de cursus ben je in staat om zelfstandig thuis te trainen en kan je moeiteloos meedoen met de groepslessen.

Deze cursus kan door iedereen worden gevolgd ongeacht leeftijd of conditieniveau. Bij Chi Neng Qigong gaat het om ervaren en onderzoeken wat beweging met je doet met in acht nemen van je eigen grenzen.

 

Praktische informatie

Wanneer:    Donderdagavond
Hoe laat:      19.30 tot 20.45 uur
Eerste les:   18 januari 2024
Laatste les:  11 april 2024
Waar:            Qi Amersfoort
Amsterdamseweg 43a
3812 MB Amersfoort
Prijs:              € 150,00