BASISCURSUS

Basiscursus

Vandaag voerde ik een gesprek met een medewerker van de klantenservice van mijn Alles-in-een provider. Ik had een simpele vraag maar die werd niet begrepen. Aan het eind van het gesprek was ik totaal op.

Een willekeurig voorbeeld van energie die aandacht volgt. Het combineren van werk, gezin, familie en een sociaal leven zorgt ervoor dat we een groot deel van de dag bezig zijn met het hooghouden van de balletjes die hierbij horen. We multitasken ons een slag in de rondte en met al dat jongleren vliegt onze aandacht en dus ook onze energie alle kanten op. Meer energie begint daarom met het verleggen van je aandacht van buiten naar binnen.

In de basiscursus  gaan we hiermee aan de slag . Je leert verschillende oefeningen uit de eerste twee levels van Chi Neng Qigong. De oefeningen zijn makkelijk te leren en zorgen ervoor dat spanning in je lichaam oplost. Je houding verbetert en bij regelmatige oefening zal je al snel merken dat flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen toenemen. Door je tijdens de oefening te concentreren op de bewegingen die je maakt, verdwijnen gedachten en word je kalm en rustig.

De basiscursus start twee keer per jaar en bestaat uit 13 lessen. Het accent in de basiscursus ligt op correct aanleren van de oefeningen. Ook krijg je informatie over de achtergrond en theorie van Chi Neng Qigong. En je krijgt handvatten hoe je de principes kunt toepassen in je dagelijks leven. Aan het eind van de cursus ben je in staat om zelfstandig thuis te trainen en kan je moeiteloos meedoen met de groepslessen.

Regelmatig vragen cursisten aan mij hoe belangrijk dagelijks trainen is. Het antwoord is simpel; "Hoe meer je traint, hoe beter de resultaten. Maar je kunt het begrip trainen wel in een ander perspectief plaatsen als je bedenkt dat je de Qigong principes op vrijwel alle gebieden van het dagelijks leven kunt toepassen. Trainen is meer dan het doen van de oefeningen alleen.

Deze cursus kan door iedereen worden gevolgd ongeacht leeftijd of conditieniveau. Bij Chi Neng Qigong gaat het om ervaren en onderzoeken wat beweging met je doet met in acht nemen van je eigen grenzen.

 

Praktische informatie

Wanneer:  Woensdagavond
Start:           12 september 2023
Eind:           20 december 2023
Waar:         Qi-Amersfoort
Amsterdamseweg 43 a 
                       3812 RP Amersfoort
Hoe laat:
   18.30 tot 19.00 uur
Prijs:           € 165,00